Dewulf houdt SEG Racing Academy-duo af in Parijs-Roubaix U23

Door Youri IJnsen, zondag 27 mei 2018 om 16:45

foto: Sirotti (archief)

Stan Dewulf heeft Parijs-Roubaix U23 2018 op zijn naam geschreven. Op de Vélodrome versloeg de 20-jarige Belg van Lotto Soudal U23 in een sprint met twee onze landgenoot Julius van den Berg. Zijn ploeggenoot Thymen Arensman vervolledigde het podium. Dewulf volgt Nils Eekhoff op, die vorig jaar namens Nederland wél de zege greep.

Toppers roeren zich
Zoals vaker bij beloftenkoersen, was het vanaf de start rammen. Een van de eerste aanvallers van de dag was Sean Bennett, vooraf gerekend tot een van de favorieten. Toch duurde het ruim 25 kilometer voordat de eerste kopgroep ruimte kreeg van het peloton. Daarin onder andere Gabriel Cullaigh, eveneens vooraf gezien een kanshebber op de zege. Het zevental op kop kreeg een klein gat van het peloton, waar SEG Racing Academy haar verantwoordelijkheid nam. Brent Van Moer (Lotto Soudal) en Niklas Märkl (Sunweb Development) staken enkele tientallen kilometers later succesvol over, waardoor de vlucht van de dag met negen man vertrokken leek.

Finale begint vroeg
De kopgroep kreeg nooit meer dan een kleine twee minuten voorsprong van het peloton. Op een gegeven moment begon Sunweb Development het tempo op te voeren in het peloton, waardoor de vluchters op zestig kilometer van het einde werden gegrepen. Van Moer sloop korte tijd later weg met Jonathan Brown (Hagens Berman Axeon), waarna diens ploeggenoot Jasper Philipsen én Van den Berg aansloten. In de groep daarachter probeerden diverse renners naar de koplopers toe te rijden, maar uiteindelijk slaagden daarin alleen Arensman, Dewulf, Nicolas Prodhomme (Chambéry CF) en Callum Scotson (Mitchelton-Scott-BikeExchange).

Arensman cijfert zich weg
Ondanks verwoede pogingen van Jarno Mobach (Sunweb Development) in de achtergrond, werd al snel duidelijk dat de winnaar bij de acht vooraan zat. Van Moer toonde zich in de laatste 25 kilometer andermaal bedrijvig met twee demarrages. Van den Berg en Scotson schoven mee, maar op Carrefour de l’Arbre kwamen Arensman, Dewulf en Philipsen terug. De laatste reed net daarna lek, waarna Brown zijn wiel afstond. De Belg van Hagens Berman Axeon kwam nog wel terug, maar na Hem (de voorlaatste kasseistrook) reed hij opnieuw lek. Van Moer viel vlak daarna letterlijk weg, waarna ook Scotson de rol moest lossen. Arensman reed zich vervolgens volledig leeg voor Van den Berg, maar de laatstgenoemde kon Dewulf niet afhouden in Roubaix.Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties