Mitchelton-Scott blijft domineren in Hammer Series

Geplaatst op zaterdag 26 mei 2018 om 18:20

foto: Sirotti

Mitchelton-Scott heeft naast de eerste dag in de Hammer Series Stavanger ook de tweede dag gewonnen. De Australische ploeg behaalde in het sprintonderdeel onderweg veel punten (1058) met Daryl Impey en blijft zo andermaal Sunweb (984) voor.

De tweede dag van de Hammer Series in Stavanger stonden in het teken van het sprintonderdeel. Rondom Stavanger moest het peloton tien lokale rondes afleggen van 9,2 kilometer, waarin bij het passeren van de finish in elke ronde punten te verdienen waren voor de eerst doorkomende renners. De eerste dag werd gewonnen door Mitchelton-Scott en ook in de tweede dag toonde het team zich actief.

Zo sprokkelde het team in de eerste paar rondes punten met Daryl Impey, die samen met Stefan Küng het hazenpad koos. In de derde, vierde en vijfde ronde pakte de Zuid-Afrikaan veel punten voor zijn ploeg. Concurrentie was er van Sunweb, die met Edward Theuns en Phil Bauhaus twee sterke sprinters aan de start hadden staan. Lang boden zij concurrentie, maar toen Lucas Hamilton aanviel en de volle buit aan punten pakte in de een-na-laatste ronde, was het gedaan met de Duitse ploeg, die nog wel op een tweede plaats eindigde.

Morgen is de laatste dag van de Hammer Series in Stavanger. Dan staat er een ploegenachtervolging op het programma.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties