Chris Froome, Clubcompetitie

Door Koen Middendorp en Julian Dubbeld, zaterdag 26 mei 2018 om 20:00

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over de nog altijd nagalmende solozege van Chris Froome en de Clubcompetitie

Sjoerd Kouwenhoven komt met originele vergelijking

De solozege van Chris Froome in de Giro d’Italia houdt de gemoederen nog altijd bezig. ‘Merckxiaans’, zo was de omschrijving van veel wielervolgers. Anderen vergeleken de raid van Froome met die Floyd Landis in de Tour de France van 2006.

Sjoerd Kouwenhoven, tot vorig jaar actief voor het continentale Metec-TKH, ziet parallellen met een andere renner: Raul Alarcon. De 32-jarige Spanjaard won vorig jaar met overmacht de Ronde van Portugal, na onder meer een indrukwekkende aanval van negentig kilometer met ploeggenoot Amaro Antunes in de rit naar Guarda.

Naast ‘Mercxiaans’ kan de zege van Froome volgens Kouwenhoven dus ook worden beschouwd als ‘Alarconiaans’. Een tikkeltje cynisch misschien?


Peter Merx schrijft Omloop Hoeksche Waard op zijn naam

Peter Merx heeft de vierde manche in de Clubcompetitie, de Omloop Hoeksche Waard, gewonnen. De coureur van NWVG was in de slotfase van de wedstrijd samen met acht anderen weggereden en was in de sprint vervolgens de snelste voor Martijn Dijkstra en Robin Lowik.

De leider in de Clubcompetitie, Jesper Rasch, miste de slag, maar won de pelotonssprint en behield zo zijn leiderstrui.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties