Michael Albasini zegeviert in Tour des Fjords, Ligthart tweede

Geplaatst op woensdag 23 mei 2018 om 18:20

foto: Sirotti (archief)

Michael Albasini heeft de tweede etappe in de Tour des Fjords gewonnen. De renner van Mitchelton-Scott won na een 188 kilometer lange rit tussen Risør en Kristiansand de sprint van een uitgedund peloton. De Zwitser klopte Pim Ligthart (Roompot-Nederlandse Loterij) en Kristoffer Halvorsen (Sky).

Gerts in de aanval
De Nederlander Floris Gerts van Roompot-Nederlandse Loterij maakte vandaag deel uit van de vlucht van de dag. Samen met de Oostenrijker Michael Gogl (Trek-Segafredo) en Aksel Aasheim (Joker Icopal) vormde hij een kopgroep van drie man. De drie werkten goed samen, maar het peloton liet de leiders niet te ver wegrijden. Sep Vanmarcke – die gisteren ten val kwam – moest onderweg vroegtijdig opgeven.

Gogl liet zich na het winnen van de tussensprint met nog 75 kilometer te gaan terugzakken, waarna Gerts en Aasheim samen verder gingen. De twee zouden het echter niet tot het einde volhouden. Op 25 kilometer van het einde werden zij al ingerekend door het peloton.

Albasini maakt het af
In de slotronde volgden er nog diverse aanvallen, waaronder een van Amund Grøndahl Jansen (LottoNL-Jumbo). Een groep van tien renners probeerde zich af te scheiden van het peloton, maar slaagde er niet in om weg te blijven. Er zou in een sprint beslist worden over de dagwinst. In de straten van Kristiansand slaagde Albasini erin om zijn wiel als eerste over de finish te drukken.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties