André Greipel eerste leider in Baloise Belgium Tour

Geplaatst op woensdag 23 mei 2018 om 16:09

André Greipel heeft de openingsrit van de Baloise Belgium Tour op zijn naam geschreven. De renner van Lotto Soudal won na etappe van 178,8 kilometer met start en aankomst in Buggenhout de massasprint. De Duitser bleef met een klein verschil Riccardo Minali (Astana) voor.

Vlucht met zes
Na 22 kilometer wisten zes renners zich los te maken van het peloton. De Belgen Aime De Gendt (Sport Vlaanderen-Baloise), Kenny Molly (AGO-Aqua Service) en Dieter Bouvry (Cibel – Cebon) vormden samen met de Ier Conor Dunne (Aqua Blue Sport), de Italiaan Giovanni Carboni (Bardiani – CSF) en de Tsjech Michael Boros (Pauwels Sauzen – Vastgoedservice) de vlucht van de dag. Het peloton liet de zes echter niet te ver wegrijden. De maximale voorsprong zou niet meer dan twee minuten bedragen.

Op weg naar de sprint om de gouden kilometer nam de voorsprong van de vluchters sterk af, maar toch mochten de zes om de bonificatieseconden sprinten. Boros verzamelde met de sprints de meeste secondes. Het peloton werd in de slotfase opgeschrikt door enkele valpartijen, waarbij onder meer Magnus Cort Nielsen (Astana) betrokken was.

Greipel maakt het af
Op negen kilometer van het einde werd de vlucht ingerekend door het peloton. Diether Sweeck (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) waagde nog een poging om een massasprint te voorkomen, maar werd al vrij snel weer ingerekend door het peloton. In de slotkilometers formeerden de treintjes zich en vochten de sprinters om het wiel van Greipel. Sweeck zijn ploeggenoot Daan Soete wist twee kilometer voor het einde een kloofje te slaan, maar werd in de slotkilometer opgeslokt.

De afsluitende massasprint werd ontsierd door een val. Greipel kwam vroeg op kop en wist met een klein verschil zijn naaste belager Minali voor te blijven. Met Wouter Wippert (zevende) en Bram Welten (tiende) wisten er twee Nederlanders in de top tien te sprinten.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties