Yates, Van Poppel, Astana, Banaszek

Geplaatst op woensdag 23 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits nieuws dat onze website nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over een opmerkelijke actie op social media, de kracht van Danny van Poppel, de Denen van Astana voor de Tour en een handblessure voor Alan Banaszek.

Yates jinxed?

Een actie van de Podcast ‘De Rode Lantaarn‘ heeft vandaag voor opmerkelijke berichten op social media gezorgd. In de laatste uitzending riepen de presentatoren op om Simon Yates ‘omstandig te feliciteren met zijn nakende Girozege – om het daarmee heel gewiekst te jinxen.’ Daar werd op Twitter massaal gehoor aan gegeven, onder meer door Tweede Kamerleden Jesse Klaver en Loderwijk Asscher.


De Power van Van Poppel

Danny van Poppel moest vandaag in de rit naar Iseo genoegen nemen met een vierde plaats. De sprinter van LottoNL-Jumbo streed mee om de dagzege, maar moest aan de finish drie renners voor zich dulden. De statistieken van Velon toonden aan dat hij de laatste vierhonderd meter meer kracht genereerde dan Sam Bennett en Niccolò Bonifazio, die voor hem in de uitslag staan.


Deense enclave Astana maakt zich op voor de Tour

Vier Astana-Denen zijn klaar voor de Tour de France. Tegen TV 2 SPORT laat Jesper Hansen weten dat hij de Franse rittenkoers gaat rijden in dienst van landgenoot en kopman Jakob Fuglsang. Ook Michael Valgren en Magnus Cort lijken zich op te kunnen maken voor een drukke juli-maand. “Er is natuurlijk nog tijd genoeg voor het team om uiteindelijk de selectie te bepalen, maar het is de bedoeling dat ik de Tour ga rijden”, aldus Hansen. “Het is altijd goed om voor een kopman te rijden die het verschil kan maken. Jakob is een kandidaat voor het podium.”


Dubbele handbreuk voor Alan Banaszek

Slecht nieuws voor CCC Sprandi Polkowice. De Poolse ProContinentale formatie moet het een tijdje stellen zonder haar sprinter Alan Banaszek. De nog maar 20-jarige Pool kwam gisteren in de massasprint van openingsetappe van de Tour des Fjords zwaar ten val. Daarbij heeft hij twee breuken in zijn hand opgelopen. Banaszek raakte de laatste weken in vorm, getuige een tweede plek in de vierde rit van de Tour of Norway achter Dylan Groenwegen. Een overwinning wist hij dit jaar nog niet te boeken. Hoe lang het sprinttalent langs de kant staat, is nog niet bekend.Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties