Jakobsen glundert na derde zege voor Quick-Step: “Het voelt geweldig”

Door Nick Doup, woensdag 23 mei 2018 om 08:54

foto: © Luc Claessen / Getty Images

Fabio Jakobsen zegevierde gisteren in de Tour des Fjords al voor de derde keer dit seizoen. De nog maar 21-jarige Nederlander wist in Grimstad zijn landgenoten Moreno Hofland en Timo Roosen voor te blijven, nadat de slotmeters ontsierd werden door een valpartij vlak achter de voorste sprinters. “Het voelt geweldig om mijn derde succes van het jaar te boeken”, zegt Jakobsen op de ploegsite.

Jakobsen dankt de hulp van zijn ploegmaats, vooral het werk van Tim Declercq en Davide Martinelli. “Zij reden de eerste helft van de rit op kop en deden fantastisch werk. In de slotfase, toen we dichterbij de vluchters kwamen, ging het tempo flink omhoog. James (Knox), Niki (Terpstra) en Davide beschermden me en leverden me in prima positie af aan de voet van de klim”, legt onze landgenoot uit.

“Ik pakte het wiel van Boasson Hagen. Op 100 meter van de streep passeerde ik hem en even later kon ik mijn handen in de lucht steken. Het was een echte teamprestatie en ik ben blij dat ik het kon afronden. The Wolfpack is op dreef en we kijken uit naar de komende ritten”, aldus Jakobsen, die in de tweede etappe in de leiderstrui van de Noorse rittenkoers mag starten.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties