KNWU zoekt nieuwe bondscoach, Veneberg volgt Luyendijk op als directeur

Door Nick Doup, dinsdag 22 mei 2018 om 19:54

foto: KNWU

De KNWU gaat op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de wegwielrenners. Dat laat de Nederlandse wielerbond weten in een persbericht. De huidige bondscoach Thorwald Veneberg wordt namelijk per 1 juli de nieuwe algemeen directeur. Hij volgt Vincent Luyendijk op, die twee jaar de KNWU bestuurde.

“De renners uit de elite-selecties zijn hierover geïnformeerd en om hun input gevraagd”, schrijft de KNWU over de zoektocht naar een nieuwe bondscoach. “Op basis van een profielschets wordt met geschikte kandidaten gesproken. Het is de bedoeling dat het WK in Innsbruck door de nieuwe coach, in samenwerking met Veneberg, wordt aangestuurd.”

Nieuwe rol Veneberg, Lammerts en De Vries
De 40-jarige Veneberg zal zich als algemeen directeur richten op Algemene Zaken en Sport. Hij werkt sinds 2008 bij de KNWU en was eerder actief als technisch directeur. “Na mijn werk als technisch directeur en bondscoach is dit een heel mooie stap”, vertelt Veneberg. “Samen met Margo en het team werken aan het verder brengen van de wielersport, vanuit een bond die bij deze tijd past.” Margo de Vries (31) is sinds 2012 actief bij de bond. Zij is aangewezen als adjunct directeur met de focus op Innovatie en Organisatieontwikkeling. Johan Lammerts wordt Manager Sporttechnische Zaken en begeleidt daarin de succesvolle programma’s van de KNWU.

Luyendijk: “Tijd voor nieuwe dingen”
Veneberg en De Vries vervangen in de directie Luyendijk, die de keuze heeft gemaakt een andere weg in de slaan. “Ik heb het enorm naar mijn zin gehad bij de KNWU met een mooie opdracht, gemotiveerde mensen en prachtige sportprestaties. Ik heb het volste vertrouwen dat de KNWU als vooruitstrevende bond, onder leiding van Thorwald en Margo, volop bij blijft dragen aan het beter laten fietsen van Nederlanders. Voor mij is het tijd voor nieuwe dingen”, geeft hij aan.

Wintels: “Respecteren de keuze van Vincent”
Voorzitter Marcel Wintels baalt van het vertrek van Luyendijk. “We hadden Vincent aangetrokken om in enkele jaren vanuit een innovatieve drive op de diverse terreinen een zo groot mogelijke versnelling te geven aan de KNWU”, zegt Wintels. “Daarin zijn grote stappen gezet. Het is erg jammer dat Vincent weggaat, maar respecteren zijn keuze uiteraard. We zijn er trots op dat we de opvolging in eigen gelederen hebben gevonden.”


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties