Froome: “Zie niemand Yates nog uit het roze rijden”

Door Koen Middendorp, dinsdag 22 mei 2018 om 19:52

foto: Sirotti

Chris Froome wist zich vandaag te revancheren voor zijn mindere optreden onderweg naar Sappada. De Sky-renner eindigde in Rovereto op een vijfde plaats, op 35 seconden van ritwinnaar Rohan Dennis. Op de ploegsite laat de klimmer weten tevreden te zijn met de uitkomst. 

Froome ziet zich – met nog drie Alpenritten te gaan – terug op een vierde plaats in het klassement, op slechts 39 seconden van het podium. “Ik ben tevreden met mijn tijdrit. Ik heb bewust geen risico’s genomen, zeker met de tijdrit in Jeruzalem in het achterhoofd.”

“Misschien kamp ik met een gebrek aan vertrouwen in de bochten, maar ik ben tevreden over het gevoel op de fiets.” De viervoudig Tourwinnaar is benieuwd hoe leider Simon Yates zich zal gedragen in de derde week. Hij verwacht echter dat de Brit als overwinnaar Rome zal binnenrijden.

“Er kan nog altijd veel gebeuren. Het parcours leent zich voor agressief koersen. Simon is desalniettemin gewoon te goed voor de concurrentie. Het is interessant om te zien hoe hij in de derde week zal koersen, maar ik zie niemand in staat om hem nog uit het roze te rijden”, zo besluit Froome.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties