Victor Campenaerts: “Ik ga vol voor winst in de tijdrit”

Geplaatst op maandag 21 mei 2018 om 14:33

Victor Campenaerts - foto: Sirotti

Victor Campenaerts staat morgen met ambitie aan de start van de tijdrit naar Rovereto. De regerend Europees kampioen zette in Jeruzalem de derde tijd neer en hoopt het op Italiaans grondgebied beter te doen.

“Ik heb sinds de start van de Giro twaalf dagen op de tijdritfiets gezeten”, vertelt de renner van Lotto Soudal aan Sporza. “Ik moet eerlijk zeggen dat er dagen bijzitten dat het maar drie minuten was, maar mentaal heb je er dan toch op gezeten”, geeft hij aan. “Ik denk dat ik nog heel fris ben en heb alle dagen mij gespaard. Ik heb het gevoel dat ik weinig krachten heb verspeeld, terwijl Tom Dumoulin en Rohan Dennis toch diep zijn gegaan.”

Hij verwacht mee te kunnen doen om de winst. “Dat parcours zal me veel beter liggen dan dat van de openingsdag en toen was ik er al dicht bij. Ik ga vol voor winst en ik denk dat het mogelijk is”, geeft hij aan. “Tijdens de rustdag zal ik een keer in de auto en een keer op de fiets het parcours verkennen. Op de dag zelf zal ik dat nog een keer doen. Er zijn niet heel veel bochten, dus normaal gesproken moet dat voldoende zijn.”

Campenaerts staat momenteel 141e in het algemeen klassement, wat betekent dat hij veel eerder zijn tijdrit zal rijden dan concurrenten Dumoulin en Dennis. “Hopelijk is het een eerlijke strijd”, geeft hij aan. De verwachting is dat hij na zijn tijdrit in de hot-seat plaats mag nemen. “Als dat niet het geval is, dan denk ik dat ik twee keer lek ben gereden”, aldus Campenaerts.


Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Fietsschoenen: Vandaag besteld, morgen gratis bezorgd

Reacties Toon reacties Verberg reacties