Gaviria knalt naar nieuwe sprintzege in California

Door Youri IJnsen, vrijdag 18 mei 2018 om 00:37

foto: ©Getty images

Fernando Gaviria heeft de vijfde rit in de Tour of California 2018 gewonnen. De 23-jarige Colombiaan van Quick-Step Floors sprintte in Elk Grove naar de overwinning, door zijn wiel eerder over de streep te duwen dan Caleb Ewan en Peter Sagan. Tejay van Garderen blijft aan de leiding van het algemeen klassement.

Vijftal kleurt etappe
Na de eerste tussensprint van de dag, trokken vijf renners op pad. Stijn Vandenbergh (AG2R La Mondiale) was de aanstichter. Hij kreeg Ruben Campioni, Fabian Lienhard (beiden Holowesko-Citadel), Tanner Putt (UnitedHealthcare) en Michael Rice (Hagens Berman Axeon) met zich mee. Hij vijftal verzamelde drie en een halve minuut voorsprong, maar het peloton liet hen niet verder weg lopen. Cubaan Campioni verzamelde ondertussen de bergpunten die er vandaag te verdienen waren. De vijf vluchters zouden het uiteindelijk niet redden, een stuiptrekking van Vandenbergh, Lienhard en Putt ten spijt.

Valpartij en pech ontsieren finale
Mark Cavendish leek door pech op vijftien kilometer van het einde een goed resultaat te kunnen vergeten. Ook Marcel Kittel had ruzie met zijn materiaal en moest eveneens wisselen van fiets. Waar de Duitser niet meer terugkeerde, lukte dat Cav wel. Hij zat echter achter een vervelende valpartij, waardoor hij niet meer zou meespelen voor de dagzege. Sunweb lag er met de halve ploeg bij, inclusief sprinter Max Walscheid. Het grootste slachtoffer leek Jasper Philipsen, die het uitkermde van de pijn aan zijn rechter onderarm. Quick-Step Floors rolde kort daarna de rode loper uit voor Gaviria, die daar dankbaar van gebruikmaakte.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties