Boasson Hagen viert feest in Tour of Norway

Door Youri IJnsen, donderdag 17 mei 2018 om 17:41
Edvald Boasson Hagen

foto: ASO

Edvald Boasson Hagen heeft zichzelf op zijn verjaardag de tweede etappe in de Tour of Norway 2018 cadeau gedaan. De 31-jarige Noor van Dimension Data won in een oplopende finishstraat van Asker de sprint van het peloton. Hij versloeg Sondre Holst Enger en Alex Aranburu. Dylan Groenewegen moest in de laatste honderden meters passen en is zijn leiderstrui kwijt aan Holst Enger.

Vluchters kunnen massasprint niet voorkomen
Al vroeg in de etappe wisten vier renners zich los te wrikken van het peloton. Bjørne Tore Hoem (Joker-Icopal), Øivind Lukkedahl (Coop), Gatis Smukulis (Delko-Marseille Provence-KTM) en Antoine Warnier (WB-Aqua Protect-Veranclassic) smeedden een plannetje en kregen een vrijgeleide van het peloton. Jordi Warlop (Spor Vlaanderen-Baloise) zat nog even in de achtervolging, maar hij zat in een heuse chasse patat. Zijn ploeggenoot Preben Van Hecke kreeg op zijn beurt een patat van Lars Boom, die tijdens de rit uit koers werd gezet door de organisatie.

Warlop zou nooit bij het kwartet geraken, dat op haar beurt een maximale voorsprong van drie en een halve minuut kreeg. Onder leiding van LottoNL-Jumbo werd de kopgroep op twintig kilometer van de meet teruggehaald. Het Spaanse talent Sergio Samitier (Euskadi-Murias) probeerde het daarna solo, maar hij was als een vogel voor de kat. In de slotfase trok LottoNL-Jumbo vol de kaart voor klassementsleider Groenewegen. De slotkilometer bleek alleen iets te zwaar, waardoor Timo Roosen in extremis zijn eigen kaart trok. Hij kwam moegestreden niet verder dan plek negen, op drie tellen van winnaar Boasson Hagen.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties