Luis León Sánchez: “Geprobeerd te winnen voor Michele Scarponi”

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 om 20:32

foto: Sirotti

Luis León Sánchez maakte vandaag deel uit van de lange ontsnapping in de elfde rit van de Giro d’Italia. De Spanjaard van Astana sloeg na dertig kilometer een gat met Alessandro De Marchi en zag even later de Italianen Mirco Maestri, Fausto Masnada en Alex Turrin aansluiten. “We hadden een duidelijk doel vandaag en dat was proberen de etappe te winnen”, zei hij.

“Dit was een speciale dag voor onze ploeg, want we passeerden Filottrano – de woonplaats van Michele Scarponi. We wilden winnen vandaag en ons succes aan hem opdragen. Helaas, dat lukte niet”, zei Sánchez. Wel bereikte de Spanjaard als eerste de top van de Muur van Filottrano, waar spandoeken en blauw-gele ballonnen waren opgehangen ter nagedachtenis aan de Italiaan.

Na Filottrano moesten Maestri en Turrin al snel hun plekje vooraan prijsgeven en met zo’n anderhalve minuut voorsprong ging het overgebleven drietal de laatste twintig kilometer in. Op vijf kilometer van de streep moesten echter ook zij hun poging staken.

“We hadden een te kleine kopgroep – met slechts vijf renners was het moeilijk om een serieuze voorsprong op te bouwen en in stand te houden. Hoe dan ook, ik heb mijn best gedaan vandaag en gevochten tot het einde. Het was een mooie kans voor ons, maar het was niet gemakkelijk”, aldus Sánchez.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties