Štybar: “Toen ze gingen rijden, bleek wel dat we geen enkele kans hadden”

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 om 19:12

foto: Sirotti

Zdeněk Štybar en Tim Wellens creëerden op de steile Via Costa del Borgo een mooi gaatje in de slotfase van de elfde Giro-rit. Het Tsjechisch-Belgische duo dook op hoge snelheid de afzink in naar de 1,7 kilometer lange slotmuur van Osimo, maar zag daar rozetruidrager Simon Yates de tegenaanval inzetten. “Eerlijk gezegd, ik dacht dat dat het beste moment was om te gaan”, zei Štybar na de aankomst.

“Toen Wellens bij mij aansloot, deelden we het kopwerk en kregen we een mooi gaatje”, zei Štybar. “Maar toen de klassementsrenners gingen rijden, werd duidelijk dat we geen enkele kans hadden. Ik had meer verwacht van deze rit, maar het is zoals het is.” Ook Wellens had op meer gehoopt, want zijn ploeggenoten verrichten veel werk in het peloton. Toch was het niet zijn bedoeling om op vijf kilometer van de streep al aan te vallen.

“Ik wilde eigenlijk wachten tot de laatste beklimming”, zei Wellens. “Toen Zdeněk Štybar aanviel, besloot ik toch mee te gaan. Ik dacht dat we voorop zouden blijven en dat de klassementsmannen naar elkaar zouden kijken. Ik had echt goede benen vandaag, maar toen Simon Yates zijn aanval inzette, kwam er snel een einde aan mijn poging.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties