Simon Yates: “Tom Dumoulin lijkt sterker te worden”

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 om 17:26
Simon Yates

foto: LaPresse

Simon Yates had vandaag op de slotmuur van Osimo geen tijd voor een adempauze, want Tom Dumoulin hijgde in zijn nek. De Brit won weliswaar de rit en pakte enkele kostbare seconden maar hij ziet ook zijn Nederlandse tegenstrever met de dag sterker worden, zei hij in het flashinterview.

“Ik ben blij dat ik wat meer tijd heb gepakt op Tom, hij zat me echt op de hielen in de slotfase. Hij lijkt sterker te zijn geworden sinds de vorige steile aankomsten”, zei Yates. “Hij wordt blijkbaar beter naarmate de koers vordert en dat is geen goed teken voor mij.”

Mitchelton-Scott had vooraf afgesproken niet op de ritzege te gaan jagen, “omdat normaal gesproken in zo’n finale jongens als Tim Wellens sneller zijn.” Yates zag dat andere ploegen hun zinnen hadden gezet op deze etappe, want onder andere Lotto Fix ALL en LottoNL-Jumbo verrichten veel kopwerk. De Brit zag zijn kans echter schoon toen hij Zdenek Stybar en Tim Wellens op de slotklim in het vizier kreeg. “Het was niet volgens plan, maar toen we die jongens terughaalden deed ik een poging.”

Yates’ broer Adam won in maart in dezelfde regio de vijfde etappe van Tirreno-Adriatico. Hij zegevierde op de Muur van Filottrano, waar vandaag een tussensprint was neergelegd. “Ik herkende de route een beetje van de video’s van zijn overwinning”, zei Yates. “Toch was het toen nog echt een heel eind naar de finish.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties