‘Mikel Landa heeft spijt van transfer naar Movistar’

Door Nick Doup, woensdag 16 mei 2018 om 11:42

foto: Movistar

De eerste transfergeruchten worden al de wereld ingeslingerd. Mikel Landa is de hoofdrolspeler in een van die verhalen. De Baskische klimmer heeft volgens TuttobiciWeb namelijk spijt van zijn transfer van Sky naar Movistar, waar hij de tweede viool moet spelen achter Nairo Quintana en Alejandro Valverde.

Volgens de berichten voelt Landa zich niet op zijn plek bij de Spaanse formatie, binnen een ploeg waar drie kopmannen de dienst uitmaken. Landa had zelf graag voor de roze trui gestreden in de Giro d’Italia, maar in plaats daarvan bereidt hij zich voor op de Tour de France, waar hij samen met Quintana, Valverde en het klimtalent Marc Soler gaat koersen.

‘Vinokourov wil Landa terughalen’
Een oude bekende lijkt uitkomst te bieden. Alexander Vinokourov bekijkt de mogelijkheid om Landa, die nog een doorlopend contract tot eind 2019 heeft, naar Astana te halen. Bij de Kazachstaanse ploeg reed de klimmer al in 2014 en 2015. In die periode werd hij derde in het eindklassement van de Giro. Naar verluidt zijn er meer ploegen in de markt voor Landa.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties