Ploegleider White: “Ik heb nu een handige knecht voor Simon Yates”

Door Nick Doup, woensdag 16 mei 2018 om 10:31

foto: LaPresse

Mitchelton-Scott-ploegleider Matt White denkt dat het tijdsverlies van Johan Esteban Chaves komt door pollenallergie. Dat vertelde de Australiër na afloop van de tiende etappe, waarin de Colombiaanse medekopman maar liefst 25 minuten verloor. “Dat is koers, hè? Het gebeurt. Het was niet was wij verwacht hadden”, aldus White volgens Cyclingnews.

“Het was een overgangsrit met de nodige hoogtemeters. Esteban was nog derde in een van de moeilijkste bergetappes nog geen 48 uur geleden. Ik weet niet wat er precies gebeurd is, maar ik vermoed dat het zijn allergie is”, legt White uit. Chaves zakt daardoor 37 plaatsen in het klassement, van de tweede naar de 39e positie. “Hij zal heel teleurgesteld zijn nu zijn klassementsambities zijn gevlogen.”

Chaves loste op de eerste klim van de dag, direct na de start. Daarna probeerde de concurrentie het gat groter te maken. Even had White nog het gevoel dat Chaves, die drie ploegmaats bij zich had en ook steun kreeg van Quick-Step Floors (Viviani) in de achtervolging, terug zou keren bij het peloton. “Het was tricky met de tijdsverschillen. Het werd een minuut op een gegeven moment, maar andere klassementsteams wilden de genadeklap uitdelen en dat deden zij ook”, zegt White, die nu aangeeft alle ballen op Simon Yates te zetten.

“De kansen voor Esteban op een goed klassement zijn weg, wat betekent dat ik een heel handige knecht heb voor Simon als het erop aan komt. We zitten nu in dezelfde positie als elke andere ploeg”, doelt hij op het feit dat er nog maar één echte kopman is. “Dat verandert niets: we willen nog steeds de Giro winnen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties