Skujiņš wint jaar na bizarre opgave in Californië: “Wist hoe ik het moest spelen”

Door Nick Doup, woensdag 16 mei 2018 om 08:29

foto: Getty Images

Toms Skujiņš is thuis in de Tour of California. In drie van de vier edities die hij reed, won hij een etappe en ook vorig jaar was hij onderwerp van gesprek. De Letse aanvaller haalde destijds na een val de gevaarlijkste capriolen uit op de fiets, waarna door de ploegleiding van hogere hand besloten werd hem uit koers te halen. “De enige keer dat ik vandaag gedroomd heb over ritwinst was in de laatste 300 meter”, zegt Skujiņš direct na afloop volgens Cyclingnews.

Samen met Hagens Berman Axeon-renner Sean Bennett was Skujiņš ontsnapt uit het peloton. In het laatste lokale circuit van Laguna Seca wist de Let zijn medevluchter overboord te gooien op een steile slotheuvel. Dat hij daarna kon juichen, had Skujiņš niet aan zien komen. “Ik verwachtte dat iemand terug kwam, vol gas… Maar het was een lastige dag voor iedereen door de wind en het hoge tempo”, geeft de renner van Trek-Segafredo aan.

“De ontsnapping die vroeg ontsnapte was heel sterk en dat speelde in mijn voordeel”, blikt hij terug op de derde etappe van de Tour of California. “Het is zeker niet de makkelijkste finale. Ik heb al eerder op Laguna Seca gekoerst. Dat heeft mij zeker geholpen en ik wist hoe ik het moest spelen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties