Chaves na ondergang: “Had gewoon niet de kracht”

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 18:53

foto: Sirotti

Esteban Chaves begon de dag nog als trotse nummer twee in de stand, op slechts 32 seconden van ploeggenoot Simon Yates. De 239 kilometer lange etappe naar Gualdo Tadino bleek echter zijn Waterloo. De Colombiaan moest al op de eerste klim van de dag passen, en verloor uiteindelijk ruim 25 minuten.

Ondanks de bittere pil, had Chaves na afloop tegenover de Rai al weer de tijd om te relativeren. “Dit is het leven. Dit is de Giro d’Italia, en daarom is het misschien ook wel zo’n mooie wedstrijd. Ik had vandaag gewoon niet de krachten om de groep te volgen op de eerste klim van de dag.”

“Het was onmogelijk om nog terug te keren. Uiteraard zorgt dit voor een knauw, maar we hebben alles gedaan wat we konden. We hebben nog steeds de roze trui, wat het allerbelangrijkste is. We zullen onze tactiek kortom niet aanpassen.”

Chaves zou volgens ploegleider Matt White kampen met een pollenallergie. De Colombiaan wil echter niet teveel ingaan op de vraag of ziekte hem heeft genekt. “We zullen de rit van vandaag nog analyseren. Ik had gewoon de kracht niet, dat is duidelijk.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties