Mohorič na ritzege: “Barstte niet van het zelfvertrouwen”

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 18:00

foto: Sirotti

Matej Mohorič wist in de Giro d’Italia in een voor hem geschikte etappe naar de zege te sprinten. Voor de Sloveense allrounder van Bahrain Merida is het zijn tweede zege in een grote ronde, na ritwinst in de voorbije Vuelta a España. “Ik heb echt een stap gezet dit jaar”, zo sprak hij na afloop in het flashinterview.

Ondanks het feit dat Mohorič zijn benen niet leek te voelen in de finale, barstte hij naar eigen zeggen niet van het zelfvertrouwen. “Ik was niet heel erg zeker van mijn zaak, daarom viel ik in de finale meerdere keren aan. Hij (Nico Denz) besloot hierna echter om met me mee te rijden, waarop ik besloot te wachten op de sprint. Toen ik in de spurt zag dat hij bleef hangen, besloot ik om nogmaals alles te geven ”

De oud-wereldkampioen bij de beloften hoopt dat deze zege de voorbode is van een sterk tweede deel van het seizoen. “Ik voel me erg goed binnen dit team. Ik heb dit jaar echt een stap gezet. Ze geven me genoeg kansen om uit te blinken. Ik hoop dat er dit jaar nog meer overwinningen volgen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties