Dumoulin komt goed weg na val: “Nergens last van”

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 17:39

foto: Sirotti

Tom Dumoulin beleefde in de finale enkele bange momenten. De kopman van Sunweb viel in de afdaling van de laatste klim van de dag, maar wist zonder problemen weer terug te keren. Na afloop maakte de Nederlander tegenover de camera van Eurosport een opgeluchte indruk. “Ik heb nergens last van”, was zijn geruststellende boodschap.

Dumoulin kwam op goed achttien kilometer van de finish ten val in de afdaling van de Annifo. “Daarna moest ik snel van fiets wisselen omdat ik de ketting er niet op kreeg. Sam (Oomen) heeft vervolgens geweldig werk geleverd. Ik ben hem daar erg dankbaar voor.”

De Limburger laat weten geschrokken te zijn, maar verder geen fysieke schade te hebben opgelopen. “Uiteraard ben ik geschrokken. Het was de hele dag tricky. Ik heb echter nergens last van; ook niet van mijn knie.”

Ondanks de hectische finale, mag Dumoulin terugkijken op een geslaagde dag. Hij zag concurrent Esteban Chaves namelijk wegvallen na een slechte dag. “Dat is inderdaad een bijkomstigheid. Het was een zware dag, ook omdat ploegen tempo begonnen te rijden nadat hij gelost was.”

 


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties