Van der Poel over mountainbike-campagne: “Wil een wereldbeker winnen”

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 16:33

foto: Orange Pictures

Mathieu van der Poel zal de komende weken zijn wedstrijden afwerken op de mountainbike. De 23-jarige Nederlander liet vorig jaar zien met de wereldtop te kunnen wedijveren. Hij legt de lat logischerwijs dan ook hoger. “Ik wil dit jaar graag een wereldbeker winnen”, zo laat hij weten aan Sporza.

Dat Van der Poel klaar is voor de wereldbeker in het Duitse Albstadt – die komende zondag op het programma staat – liet hij het voorbije weekend zien in de Spaanse regio Rioja. Hij wist in La Rioja Bike Race alle drie de etappes te winnen, alsmede het eindklassement. Toch trekt hij niet al teveel conclusies uit zijn optreden. “Het gevoel is goed. Er was zeker wel concurrentie in Spanje, maar die overwinningen mag je niet als ijkpunt nemen voor de wereldbeker.”

Vorig jaar eindigde de alleskunner als tweede in Albstadt, achter wereldkampioen Nino Schurter. Hij hoopt dit jaar nog iets beter te doen. “Ik wil sowieso het podium halen. Het doel is echter om dit jaar een wereldbeker te winnen. Met een superdag moet dat lukken.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties