Polartec-Kometa, NK wielrennen, MsTina-Focus

Door Koen Middendorp, dinsdag 15 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag over de transfers van Polartec-Kometa en MsTina-Focus en de finish van het NK wielrennen in Hoogerheide.

Polartec-Kometa verwelkomt Spanjaard

Polartec-Kometa, de door Alberto Contador gesteunde opleidingsploeg, verwelkomt met Juan Pedro Lopez een nieuwe renner aan boord. De 20-jarige Spanjaard komt over van de U23-formatie, en zal per 1 juni het tenue van de continentale ploeg dragen.

Lopez liet zich dit jaar opmerken met eindwinst in de Vuelta al Bidasoa. Fran Contador, de broer van de oud-Tourwinnaar en man achter de financiële structuur van de opleidingsploeg, dicht zijn jonge landgenoot een mooie toekomst toe. “Hij zal niet onopgemerkt blijven binnen het wielrennen.”


Finish NK wielrennen in Hoogerheide bekend

Het NK wielrennen zal dit jaar worden gehouden in Noord-Brabant. Na een passage door Bergen op Zoom, Roosendaal, Rucphen, Steenbergen en Woensdrecht ligt de finish in Hoogerheide. Vandaag heeft de organisatie op Twitter een impressie gegeven van de finish.

De wegwedstrijden voor beloften en elite-vrouwen staan op 30 juni op het programma, terwijl de wegwedstrijd voor de elite-mannen op 1 juli zal plaatsvinden.


Andrea Ruscetta vult plek Giacomo Berlato in bij MsTina Focus

Ruim een week geleden werd bekend dat MsTina Focus niet meer kan rekenen op de diensten van Giacomo Berlato. De Italiaanse continentale formatie heeft echter al snel een vervanger weten aan te trekken. De 28-jarige Andrea Ruscetta maakt de overstap van GM Europa Ovini, waarvoor hij drie jaar actief was. De Italiaan werd dit jaar zevende in de Tour of Albania, waar hij ook zijn debuut zal maken voor zijn nieuwe werkgever.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties