Simon Yates: “Op Tom heb ik nog veel meer voorsprong nodig”

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 10:05

foto: Sirotti

Niet veel kansen werden Simon Yates toegedicht voor de start van de Giro d’Italia – de 25-jarige Brit van Mitchelton-Scott werd vooral gezien als een outsider naast met name Tom Dumoulin, Chris Froome en Fabio Aru. Na de eerste negen etappes draagt hij echter de Maglia Rosa, volgt Dumoulin op 38 seconden en bedraagt de achterstand van Froome en Aru inmiddels minuten. “Op Tom heb ik nog veel meer voorsprong nodig dan ik nu heb”, zegt Yates in het AD.

Yates ziet zijn ploeggenoot Johan Esteban Chaves, die tweede staat, als bondgenoot. Zijn grootste rivalen noemt hij Thibaut Pinot (4e), Domenico Pozzovivo (5e) en Tom Dumoulin (3e). In de Nederlandse tijdritspecialist vindt hij een geduchte concurrent. “Op Tom heb ik met de tijdrit die komt nog veel meer voorsprong nodig dan ik nu heb.” De Brit verwacht volgende week dinsdag veel tijd te gaan verliezen op de wereldkampioen.

Ondanks de sterke tijdrit in Jeruzalem, waar hij op de zevende plaats eindigde, denkt hij dat hij zo’n twee minuten moet toegeven. Het parcours in Israël vindt hij dan ook onvergelijkbaar met de beproeving tussen Trento en Rovereto. “Dat was een technisch parcours, met veel bochten en continu stukken op en af. Ideaal voor mij.”

Giro winnen
Toch blijft Yates vastberaden en spreekt hij de ambitie uit dat hij de Giro wil winnen. “Ik heb eerder in mijn carrière een leiderstrui moeten verdedigen in de Ronde van Romandië en in Parijs-Nice. Daar lukte het steeds niet, maar hier heb ik de trui nu al langer vast weten te houden dan bij die wedstrijden. We zijn hier met een extreem sterk team, dat is onze kracht.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties