Antwan Tolhoek na sterke vierde plaats: “Gevoel dat ik koester”

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 09:25

foto: Sirotti (archiefbeeld)

Antwan Tolhoek leek in de tweede rit van de Tour of California op weg naar een podiumplek, maar werd in extremis nog overvleugeld. De 24-jarige Nederlander van LottoNL-Jumbo eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. “Na drie maanden aan de kant te hebben gestaan is dit een gevoel dat ik koester”, blikte hij na afloop terug.

Tolhoek stond de afgelopen tijd aan de kant vanwege een knieblessure. Daardoor moest hij onder andere de Giro d’Italia aan zich voorbij laten gaan. Zijn laatste wedstrijdkilometers waren van een lange tijd geleden, namelijk eind februari. Toen wist hij in de Abu Dhabi Tour naar een zestiende plaats te rijden in het eindklassement. In Californië maakte hij deze week zijn rentree.

In de tweede etappe van de Tour of California probeerde een sterke Tolhoek op de steile Gibraltar Road Egan Bernal te volgen, maar hij kon niet voorkomen dat de Sky-renner uiteindelijk solo over de meet kwam. “Ik heb alles gegeven en tot de laatste kilometer had ik hoop Bernal bij te halen en de leiding in het klassement te pakken. Maar ik kwam er net niet bij en plafonneerde in de laatste kilometer.”

Ongekende prestatie
Ploegleider Merijn Zeeman had mooie woorden over voor Tolhoek. “Chapeau. Na al zijn blessureleed was dit een ongekende prestatie. Zonder te koersen, maar met harde slimme training haalde hij dit niveau. Een knappe prestatie van Antwan.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties