Egan Bernal: “Dit was een overwinning van het team”

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 09:12

foto: ©Getty images

Egan Bernal maakte vannacht in de Tour of California zijn favorietenstatus waar en soleerde op de steile Gibraltar Road naar de overwinning. “De lange vlucht vertrok vroeg en Quick-Step Floors nam het initiatief, dat werkte in ons voordeel”, zei de 21-jarige Colombiaan van Sky na afloop van de tweede etappe.

Bernal zag dat Adam De Vos, Ruben Companioni en Jonathan Clarke zich niet lieten afschrikken door het parcours. “Met slechts drie renners in de ontsnapping was de koers niet al te zwaar. We wilden het zwaarder maken in de slotfase. Dus in de laatste kilometers naar de klim nam Ian Stannard het initiatief over en toen begon de koers pas echt.”

“Lukasz Wisniowski nam vervolgens over en toen we aan de voet van de klim waren, zette Luke Rowe me af in een goede positie. BMC reed dan een flink tempo en ook dat was in ons voordeel. Met Pavel Sivakov, Sebastian Henao en Tao Geoghegan Hart hebben we de koers zo hard mogelijk gemaakt op de slotklim en ik viel aan op twee kilometer voor de streep.” Een sterke Antwan Tolhoek probeerde de Colombiaan nog te volgen, maar hij kon niet voorkomen dat de Sky-renner uiteindelijk solo over de meet kwam.

Overwinning van het team
Bernal: “Dit is honderd procent een overwinning van het hele team. We werkten allemaal fantastisch samen om dit voor elkaar te krijgen.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties