MTB-grootheid Julien Absalon (37) zet punt achter carrière

Geplaatst op dinsdag 15 mei 2018 om 08:51

Instagram/julien_absalon

Tweevoudig Olympisch kampioen Julien Absalon heeft op 37-jarige leeftijd zijn mountainbike aan de haak gehangen. De Fransman won goud op de Spelen van Athene en Peking en werd vijf keer wereldkampioen mountainbike.

Een pollenallergie werd hem de laatste tijd teveel, vertelde Absalon aan de Franse sportkrant L’Équipe. “Sinds drie seizoenen ben ik allergisch voor pollen uit de Middellandse Zee en de dokter vertelde me dat het alleen maar erger zou worden. Tijdens een wedstrijd in het Duitse Heubach kwam ik erachter dat ik ook allergisch ben voor pollen uit Noord-Europa.”

Absalon: “Ik had een geweldige start, maar ik merkte vervolgens dat ik niet meer normaal kon ademen. Ook proefde ik bloed. Deze nieuwe allergieën speelden telkens weer op. Ik kreeg een morele tik.” Hij merkte dat zijn competitieve doelen niet langer op de eerste plaats stonden en besloot te stoppen.

Eigen team
De Fransman wil zich nu gaan toeleggen op onder meer zijn eigen mountainbiketeam, Absolute-Absalon. Ook laat hij de deur op een kier voor sportieve uitdagingen in andere disciplines.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties