‘Sunweb breekt met Giant, KPMG mogelijk nieuwe co-sponsor’

Door Nick Doup, maandag 14 mei 2018 om 22:29

foto: Sirotti

Een breuk tussen wielerploeg Sunweb en voormalig hoofdsponsor Giant is aanstaande. Dat schrijft het Algemeen Dagblad. Ploegmanager Iwan Spekenbrink bevestigt dat die mogelijkheid bestaat. KPMG wordt daarnaast genoemd als nieuwe co-sponsor van de Duits-Nederlandse formatie.

KPMG is een internationale accountants- en adviesorganisatie met een hoofdkantoor in Amstelveen. Het zou voor het Nederlandse bedrijf de eerste stap in de wielrennerij worden. Waar KPMG lijkt te komen, ligt een scheiding met Giant in de lijn der verwachting. Ondanks een contract tot 2020 is die optie er vanwege een ‘samenwerking die niet optimaal is’. Volgens het dagblad vraagt Sunweb meer innovaties dan Giant wil bieden.

De Taiwanese fietsenfabrikant Giant was enkele jaren terug een belangrijke redder van de huidige Sunweb-ploeg. Destijds sprong de fietsenfabrikant in het gat dat ontstaan was na het late afhaken van een hoofdsponsor. In 2014, 2015 en 2016 droeg de ploeg de naam Giant, eerst met Shimano als partner, daarna Alpecin. Daarna verdween Giant van de voorgrond, maar bleef het actief als materiaalsponsor. Cervélo is een van de fietsenmerken die in de markt is om Giant op te volgen.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties