Pechdag LottoNL-Jumbo, Taminiaux, Bouwman, Carapaz

Door Ties Wijntjes, maandag 14 mei 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over pech voor LottoNL-Jumbo tijdens rustdag in de Giro d’Italia, Lionel Taminiaux, Koen Bouwman en Richard Carapaz.

LottoNL-Jumbo geteisterd door pech tijdens rustdag

LottoNL-Jumbo is de eerste negen etappes van de Giro goed doorgekomen. George Bennett staat op een zevende plek in het algemeen klassement en Enrico Battaglin wist een rit te winnen. Tijdens de rustdag zit het echter niet mee. Het wagenpark van de Nederlandse ploeg heeft met de nodige pech te kampen. Zo hebben twee voertuigen een lekke band en staat een andere volgauto bij de monteur vanwege motorproblemen.


Taminiaux gaat voor tweede stage bij WB-Aqua Protect-Veranclassic

Lionel Taminiaux heeft een stage bij WB-Aqua Protect-Veranclassic aangeboden gekregen. Dat bevestigt ploegleider Christophe Brandt aan Directvelo. Vorig seizoen was de 21-jarige Belg ook al actief als stagiair bij de Belgische ProContinentale formatie. Om meer ervaring op te doen en verder te groeien als coureur besloot hij dat jaar nog niet over te stappen naar de profs. De 21-jarige Belg schreef gisteren nog de Grand Prix Criquielion op zijn naam. Hij is op dit moment actief voor AGO-Aqua Service


Koen Bouwman gaat opnieuw op zoek naar dagsucces

Koen Bouwman was zaterdag in de finale de sterkste vluchter van de dag. De rit duurde voor hem echter één kilometer te lang, Richard Carapaz verschalkte hem in de slotfase met een machtige versnelling. Komende week wil hij weer op zoek naar een etappeoverwinning, zo vertelde hij aan het ANP. De 24-jarige coureur van LottoNL-Jumbo trekt het liefst morgen al weer ten aanval. Daarvoor heeft hij eerst toestemming van de ploegleiding nodig.

Aan motivatie ontbreekt het hem overigens na zijn eerdere aanvalspoging niet. “Ik ben iemand die makkelijk tegen mensen opkijkt. Als ik aan een wedstrijd begin en de startlijst even doorloop, schiet al gauw de gedachte door mijn hoofd: oh, er zijn hier zeker honderd man beter dan ik. Zo was dat zaterdag ook, toen ik in de uitgedunde kopgroep zat. Mooi dat ik erbij ben, maar wel vervelend dat ik nu met zoveel goede renners opgescheept zit, zei ik tegen mezelf. Mohoric, Polanc en Villella waren allemaal jongens die al meer hebben laten zien dan ik. Totdat we in de buurt van de streep kwamen en ik hen een voor een uit het wiel reed. Hoe kan dat nou? vroeg ik me af. Echt, ik kon het nauwelijks geloven”, legt hij uit.


Carapaz verwacht grotere tijdsverschillen in bergen dan in tijdrit

Richard Carapaz is de grote revelatie van de eerste week van de Giro d’Italia. Met een ritzege en een voorlopig zesde plek in het algemeen klassement begon zijn Giro beter dan hij zelf had verwacht. Dat zegt hij in gesprek met SpazioCiclismo. De komende etappes hoopt de Ecuadoriaan zijn sterke prestaties een vervolg te geven. Waar de tijdrit niet zijn sterkste punt is, is hij niet bang voor de rit tegen de klok in etappe zestien. Hij acht de kans zelfs aanwezig dat de verschillende bergritten in de week daarop zwaarder zal wegen in het klassement. “De tijdsverschillen zouden groter kunnen zijn dan die in de tijdrit. In de tijdrit ga ik proberen niet te veel tijd te laten liggen”, vertelt hij.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties