Froome: “We bekijken de wedstrijd per dag”

Geplaatst op maandag 14 mei 2018 om 15:16

Na negen etappes staat Chris Froome op de elfde plek in het algemeen klassement van de Giro d’Italia. Op de website van zijn ploeg Sky reageert hij tijdens de tweede rustdag op zijn teleurstellende optreden tot dusver. “Ik wil nog steeds het beste uit mijzelf halen. Ongeacht of dat een twintigste, tweede of eerste plek is.”

De Britse coureur heeft met enkele valpartijen het geluk niet aan zijn zijde gehad. Desondanks geniet hij van de Giro. “Het plan was om gedurende de wedstrijd sterker te worden, maar ik denk dat de crash (voor de openingstijdrit, red.) een serieuze tegenslag was. De tweede valpartij heeft ook niet geholpen. Dat was ook al op mijn rechter kant. Ik ben hier en ik neem alles tot me. Ik geniet echt van het koersen in Italië. Het is zwaar maar ook een mooie wedstrijd geweest”, legt hij uit.

Roze trui
Simon Yates gaat na negen etappes aan kop van het klassement. Froomey kijkt met bewondering naar zijn landgenoot. “Mitchelton-Scott rijdt dominant. Ze hebben heel sterk gereden tot dusver. Het is goed om een andere Brit in de leiderstrui te zien en ik ben oprecht blij voor Simon. Het is een hele prestatie wat hij tot dusver heeft gedaan. Hij lijkt ook goed met de druk om te gaan.”

De achterstand van de 32-jarige ronderenner bedraagt op dit moment meer dan twee minuten. Froome acht dat verschil niet onoverbrugbaar. Hij is dan ook van plan Yates de resterende ritten het vuur aan de schenen te leggen. “Het is een groot gat, maar er staan ons nog een paar extreem zware etappes en een lange tijdrit te wachten. Ik zou het niet waarschijnlijk vinden, maar er zijn vreemdere dingen gebeurd. Ik ga de wedstrijd per dag bekijken. Ik ben hier om te koersen”, legt hij uit.

Tegelijkertijd hoopt Froome dat een dag rust hem goed zal doen. “Als je valt, moet je lichaam altijd incasseren en ik kan niet trappen zoals ik normaal gesproken doe. Ik hoop dat vandaag, de rustdag, een beetje zal compenseren. Hopelijk voel ik me iets meer mezelf tijdens het tweede deel van de wedstrijd”, aldus Froome.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties