Walscheid blijft leider Cort voor in Tour de Yorkshire

Geplaatst op zaterdag 5 mei 2018 om 18:39

foto: Sirotti

Max Walscheid heeft zijn ploeg Sunweb een dienst bewezen door de heuvelachtige derde etappe in de Tour de Yorkshire op zijn naam te schrijven. Na 184 kilometer was de Duitser in de straten van Scarborough de snellere van Magnus Cort Nielsen en Jon Aberasturi. Cort breidt zijn leidende positie in het klassement uit met nog één dag te gaan door bonificatieseconden te pakken.

Omdat Magnus Cort Nielsen gisteren Greg van Avermaet uit het wiel knalde in de rit naar Ilkley, mocht de Deen in derde rit naar Scarborough starten in de leiderstrui met nog twee ritten te gaan. Op papier was de etappe andermaal op het lijf geschreven van de leider; met een aantal steile heuveltjes was de rit niet selectief genoeg voor de klimmers, maar wel selectief genoeg om pure sprinters als Mark Cavendish te lossen. Cavendish moest er voor het inrekenen van de vroege vlucht al af.

Deze vlucht bestond uit vijf renners met daarin Robbert de Greef van de Roompot-Nederlandse Loterij als bekendste naam. Meer dan drie minuten kregen ze niet van het peloton, waardoor ze bij het ingaan van het laatste uur teruggegrepen werden door het peloton. In de slotkilometers hoopte Cort zijn tweede etappezege op rij te boeken, maar Walscheid bleek net iets rapper te zijn.

Morgen staat de laatste rit in de Tour de Yorkshire op het programma tussen Halifax en Leeds, waarin het peloton liefst zes gecategoriseerde klimmen voor de kiezen krijgt.


Buitenkans: 385 euro korting op de SRAM Red eTap Groepset

Nieuwe fietskleding nodig? Ruime keuze en scherp geprijsd!

Oakley Fietsbrillen: Profiteer van tientallen euro's voordeel

Reacties Toon reacties Verberg reacties