Magnus Cort slaat dubbelslag op aankomst bergop in Tour de Yorkshire

Door Nick Doup, vrijdag 4 mei 2018 om 18:56

foto: LaPresse (archief)

Magnus Cort heeft in de Tour de Yorkshire de tweede etappe gewonnen. Bovenop de beklimming van Cow and Calf naar Ilkley was hij de beste van een uitgedund peloton na 149 kilometer. Met zijn laatste versnelling verwees hij Greg Van Avermaet naar de tweede plaats, voor Eduard Prades.

Vier koplopers kleurden de openingsfase van de koers: Tobyn Horton (Madison Genesis), Stéphane Rossetto (Cofidis), Garikoitz Bravo (Euskadi-Murias) en Tom Baylis (ONE) kregen niet meer dan drie minuten voorsprong, omdat het peloton zich niet weer wilde verkijken op de vlucht. Rossetto hield het langst stand aan kop, nadat hij ruim twintig kilometer voor de meet zijn medevluchters op het heuvelachtige parcours overboord kieperde.

Op de beklimming van Old Pool Bank werd Rossetto gegrepen door het peloton. De deur stond open aan de achterkant van deze korte maar steile (typisch Yorkshire) helling, maar een groot pak reed naar de voet van de slotklim van Cow and Calf naar Ilkley. BMC nam het commando richting de slotklim. Jacob Scott van ONE demarreerde nog, maar hij werd voor de slotklim nog teruggepakt.

Het tempo werd hoog gehouden door Michael Storer. Serge Pauwels ging op en over de Australiër, met zijn landgenoot Greg Van Avermaet in zijn wiel. De beslissende demarrage van de BMC-kopman volgde niet, waarna Magnus Cort een ferme versnelling plaatste in de slotmeters. Met fietslengtes verschil kwam de Deen over de finish, waarna hij ook nog eens de leiderstrui mocht aantrekken.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties