Chris Froome: “Ik ben blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag”

Door Nick Doup, vrijdag 4 mei 2018 om 17:29

foto: Sirotti

Chris Froome stelde vandaag teleur in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De kopman van Sky staat na een dag al op 37 seconden achterstand van Tom Dumoulin, die gezien wordt als zijn grote concurrent om de eindzege. Froome relativeert zijn tijdverlies na een valpartij in de verkenning. “Ik ben blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag”, zegt hij op de ploegsite.

“Ik verloor mijn voorwiel in een bocht”, beschrijft Froome zijn crash. “Ik testte een bocht op wedstrijdsnelheid, ongeveer twintig of dertig kilometer per uur. Een valpartij zal altijd pijn doen, maar ik ben blij dat het niets serieus was. Uiteraard zag ik wat er gebeurde met Kanstantsin Siutsou die in het ziekenhuis ligt, dus ik ben gewoon blij dat ik niet zwaarder geblesseerd ben na vandaag. Dat is wielrennen en het hoort allemaal bij de sport.”

“Ik vertrouw niet op mijn tijdritten om hier de Giro de winnen met Tom hier. Hij reed geweldig vandaag. Om hier te komen en zo uit te pakken is serieus indrukwekkend. De felicitaties zijn voor hem”, aldus de Brit, die 21e staat na de eerste dag. “Rohan Dennis en Tom zijn de twee gasten die tijd op mij gepakt hebben, maar er zijn andere klassementsrenners in mijn buurt. Er is nog een lange weg te gaan.”

Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties