Arno KleinJan nieuwe leider Wattmeister Challenge

Door Nick Doup, vrijdag 4 mei 2018 om 16:46

foto: Topcompetitie

Arno KleinJan heeft zijn hoogvorm verzilverd met de koppositie in de Wattmeister Challenge. De clubrenner van GRC Jan van Arckel trapte 5,64 Watt per kilogram weg, wat 0,03 W/kg meer is dan Alex Mengoulas. De BEAT-renner had tot vandaag de leiding in het klassement van de Topcompetitie.

Vandaag was in het Robic Cyclinglab in Amsterdam de derde voorronde van de Wattmeister Challenge. KleinJan, die afgelopen weekend nog tweede werd in de Ton Dolmans Trofee, wist als enige over het vermogen van Mengoulas te trappen. Tijdens de volgende Topcompetitie-wedstrijd, de Omloop der Kempen, draagt de clubrenner de rode Wattmeister-trui.

Stagecontract Katusha-Alpecin
De Wattmeister Challenge is een serie wedstrijden waarmee een stagecontract bij Katusha-Alpecin verdiend kan worden. De WorldTour-ploeg uit Zwitserland zal de renner met het hoogste watt/kg een stagecontract aanbieden. In mei en juni zijn nog enkele data ingepland waarop andere renners bij Robic een poging kunnen doen om zich in de top van het klassement te nestelen. Na het vijfde testmoment krijgen de beste tien renners in de ranking een uitnodiging voor de grote finale, die is op woensdag 11 juli.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties