‘Lekker begin’ voor Dumoulin: “Froome moet die 37 seconden nog maar goedmaken”

Door Nick Doup, vrijdag 4 mei 2018 om 17:40

Tom Dumoulin had een glimlach van oor tot oor na zijn overwinning in de openingstijdrit van de Giro 2018. In Jeruzalem was hij twee seconden rapper dan Rohan Dennis en Victor Campenaerts, terwijl hij andere concurrenten op veel grotere achterstand zette. “Ik voelde me de laatste dagen heel goed, maar je moet zoiets nog altijd in de koers zien”, was zijn eerste reactie na afloop in het flashinterview.

“Dit is het perfecte scenario”, zegt Dumoulin over zijn overwinning in Israël. “Alles wat ik me maar had kunnen wensen: ik win en pak tijd op de klassementsmannen. Dit is de perfecte start voor mij en de ploeg en dit was ook het ideale parcours. Dit is een erg technisch parcours. Het was eigenlijk de hele tijd vol gas, herstellen en dan weer vol gas. Ik was goed in de bochten en het is heel mooi dat we nu al veel tijd winnen op de andere klassementsrenners.”

Sunweb heeft nu vanaf de eerste etappe de roze trui in handen, nadat Dumoulin vorig jaar ook de eindwinnaar was. Het verschil op de sprinters is groot, dus die zullen Dumoulin niet bedreigen de komende, vlakke dagen. Wel geeft de Limburger aan het niet erg vinden om het roze weg te geven. “Of we de trui nu zullen verdedigen? Dat zijn we niet elke dag van plan. De Giro duurt nog een hele tijd. Het zal een heel karwei worden om de leiding te behouden”, legt hij uit.

‘Froome moet die 37 seconden nog maar goedmaken’
“Blijkbaar heb ik er een talent voor om op het juiste moment goed te zijn”, reageert Dumoulin op zijn overwinning. Hij zag in aanloop naar de tijdrit een valpartij en hoorde daarnaast dat ook zijn concurrent Chris Froome gevallen was in de verkenning: “Het bewees mijn vermoedens dat het een gevaarlijk parcours was. Dat wist ik en dat bewezen de valpartijen. Ik weet dat ik dit heel goed kan.” De voorsprong op Froome is inmiddels al 37 seconden. “Die moet hij nog maar goedmaken”, lacht Dumoulin. “Dat is een mooi verschil. Lekker begin!”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties