Dumoulin enthousiast na tijdritverkenning: “Uitdagend maar mooi”

Door Koen Middendorp, vrijdag 4 mei 2018 om 13:05

Foto: Sirotti

Tom Dumoulin zal zijn jacht op Giro-prolongatie om 15:45 beginnen met de 9,7 kilometer lange tijdrit door de straten van Jeruzalem. De wereldkampioen tijdrijden is enthousiast na zijn verkenning. “Het wordt een uitdaging, maar het is voor mij een mooi parcours”, aldus de kopman van Sunweb tegenover de camera van de NOS.

Dumoulin verkende de omloop tot in de kleinste details. “Ik let het meeste op technische dingen: hoeveel bochten er zijn, hoelang het ergens omhoog loopt en waar je rust kunt pakken. Het is echt geen meter vlak. Het is een supertechnische tijdrit.”

Dat het parcours technisch is, blijkt wel na valpartijen van Giro-rivalen Chris Froome en Miguel Ángel López tijdens hun verkenning. Beide renners kwamen met de schrik vrij. Minder gelukkig was de Wit-Rus Kanstantsin Siutsou. De 35-jarige klimmer van Bahrain Merida kwam hard ten val in een bocht, en brak daarbij zijn derde nekwervel.

Volgens Dumoulin is het dan ook zaak om goed bij de pinken te zijn. “Er zijn een paar hele gevaarlijke bochten. Het wordt echt een uitdaging, met heel veel technische stukken. Het is zaak om goed op te letten”, zo besluit de Limburger.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties