Thibaut Pinot kijkt op tegen hitte in Israël

Door Koen Middendorp en Youri IJnsen, vrijdag 4 mei 2018 om 13:33

foto: Sirotti

Thibaut Pinot geldt als een van de favorieten voor de eindzege in de Giro d’Italia. De 27-jarige Fransman baalt echter van de warme temperaturen die de komende dagen in Israël worden voorspeld. Volgens diverse weerstations stijgt het kwik naar bijna veertig graden. “Ik kan daar slecht tegen”, biecht Pinot op tegen Cyclingnews.

 

Desalniettemin denkt Pinot dit jaar beter gewapend te zijn tegen de extreme hitte. “In de maand april kregen we gelukkig al te maken met warm weer. In de Tour of the Alps moesten we koersen bij temperaturen van wel dertig graden. Hierdoor zal de overgang minder extreem zijn.”

Vorig jaar deed de kopman van Groupama-FDJ tot het allerlaatste moment mee om de eindzege. Voor de slottijdrit naar Milaan stond Pinot op een derde plaats in de stand, op slechts 43 seconden van Nairo Quintana. De Fransman kon in de afsluitende tijdrit echter geen potten breken, waardoor hij met een vierde plaats net naast het eindpodium viel.

Ondanks zijn goede prestatie in de jubileumeditie van de Giro, ziet Pinot nog ruimte voor verbetering. “Vorig jaar was ik door ziekte minder sterk in het tweede gedeelte van de race. Ik verloor tijd door een veelvoud aan factoren. Ik hoop dit jaar nog constanter te zijn.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties