Van Poppel wijst naar Viviani: “Het zal duidelijk zijn dat Elia de te kloppen man is”

Door Nick Doup, woensdag 2 mei 2018 om 12:29

foto: Marcel Koch

Danny van Poppel is een van de rappe manen die de de sprintetappes moet gaan kleuren aankomende Giro. De Nederlander van LottoNL-Jumbo weet dat hij niet de topfavoriet is in de massasprints. “Er zijn altijd goede sprinters in zo’n ronde. Je moet nooit denken dat het wel mee zal vallen, maar het zal duidelijk zijn dat Elia de te kloppen man is”, doelt hij in gesprek met het BD op Quick-Step Floors-renner Elia Viviani.

In het openingsweekend in Israël liggen al kansen voor sprinters. Die mogelijkheid wil Van Poppel niet laten liggen. “Het is mooi om tweede of derde te worden, maar een sprinter wil maar één ding: winnen”, zegt de winnaar van een Vuelta-etappe in 2015. Dat was ook de laatste grote ronde die Van Poppel reed. In de voorbereiding op de sprints krijgt hij hulp van Jos van Emden en Gijs Van Hoecke. “Jos kan verschrikkelijk hard rijden en Gijs is een renner met een punch. Samen vormen ze een goede combinatie, heb ik al gemerkt in de Ronde van Valencia.”

In Valencia wist de Brabander zijn eerste koers van dit seizoen direct te winnen. Daarna haalde hij nog ereplaatsen, maar tot een overwinning kwam het niet meer. In aanloop naar de Giro is de 24-jarige Van Poppel nog op hoogtestage gegaan naar de Sierra Nevada. “Ik denk dat het me gaat helpen om goed door de ronde te komen. Zodat ik net iets frisser dan de andere sprinters uit de bergritten kom”, geeft hij aan.

Over de start in Jeruzalem maakt Van Poppel zich niet druk. “Ik ben nog nooit eerder in Israël geweest. Op nieuwe plekken komen, vind ik altijd leuk. Als het maar goed weer is”, vertelt hij. “De Giro in Israël, dat klinkt gevaarlijk, maar volgens mij gaan we goed beveiligd worden. Ook tijdens de trainingsritten van de komende dagen.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties