LottoNL-Jumbo deelt pluim uit aan koplopers in Romandië en zichzelf

Door Youri IJnsen, donderdag 26 april 2018 om 19:55

foto: Sirotti

LottoNL-Jumbo kijkt met vertrouwen uit naar de klimtijdrit in de Tour de Romandie 2018. De Nederlandse WorldTour-ploeg herbergt klassementsleider Primož Roglič en hij kan vrijdag goede zaken doen met het oog op de eindzege. Behalve de Sloveen en Steven Kruijswijk, moeten de renners van de ploegleiding vrijdag met de rem erop rijden.

Ploegleider Sierk-Jan de Haan zag vrijdag Thomas De Gendt winnen uit een vroege vlucht. “De kopgroep reed heel erg hard. Lars Boom, Floris De Tier en Robert Wagner hebben in het begin van de etappe het peloton op sleeptouw genomen, toen de voorsprong opliep tot ruim zeven minuten. Toch kwam het peloton niet heel dichtbij. Toen heeft Bram Tankink zich op kop gezet en die heeft de meubels gered. Een grote chapeau voor de koplopers, maar ook voor ons team. Iedereen heeft het maximale gegeven en we hebben de leiding weten te behouden.”

Spaarstand
De Sloveense kopman werd voor de Ronde van Romandië aangestipt als de topfavoriet en hij maakt die status tot op heden waar. LottoNL-Jumbo gaat er alles aan doen om – na de Ronde van het Baskenland – haar tweede WorldTour-rittenkoers van het jaar te winnen. Te beginnen met de klimtijdrit naar Villars vrijdag. “Roglič en Kruijswijk moeten het onderste uit de kan halen. De anderen gaan zo zuinig mogelijk omhoog, zodat zij zaterdag weer zo fris mogelijk aan de start verschijnen”, aldus De Haan.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties