Kelderman mag zich voorzichtig richten op fysiotherapie

Door Youri IJnsen, donderdag 26 april 2018 om 15:03

De ziekenboeg bij Sunweb telt op dit moment drie renners. Wilco Kelderman is het grootste zorgenkind. De 27-jarige ronderenner kan zijn arm soms niet bewegen na zijn gebroken sleutelbeen in Tirreno-Adriatico. Sunweb-ploegarts Anko Boelens stelt in een persbericht van Sunweb dat Kelderman tekenen van herstel geeft, maar vooral geduldig moet zijn.

De ploeg houdt de situatie rondom de nummer vier van de laatste Vuelta a España nauwlettend in de gaten. De volgende stap in het revalidatieproces van de in Barneveld opgegroeide renner is fysiotherapie. Kelderman kampt met het euvel nadat er complicaties waren opgetreden. Het probleem waardoor hij soms zijn arm niet kan bewegen, ligt waarschijnlijk in de zenuwen van zijn schouder.

Arndt en Tusveld op de weg terug
Nikias Arndt onderging op zijn beurt afgelopen week een operatie aan zijn neus, om overmatig slijm in de toekomst te voorkomen. Dit zorgde ervoor dat zijn neus verstopt kwam te zitten. Hij kan een dezer dagen zijn programma hervatten. Martijn Tusveld staat al een hele poos buitenspel door de Ziekte van Pfeiffer. Ook hij vertoont verbeteringen, maar Sunweb stelt dat het nog te vroeg is om te praten over een comeback. Wel zou Tusveld in de komende periode meekunnen op een trainingskamp met de ploeg.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties