Bergkoning Marco Minnaard: “Niet van plan deze trui zomaar af te geven”

Geplaatst op woensdag 25 april 2018 om 20:15

foto: Sirotti

Marco Minnaard maakte vandaag in de eerste rit van de Tour de Romandie deel uit van de lange ontsnapping. Hoewel de 29-jarige renner uit Wemeldinge in de slotfase werd ingerekend, bleef hij niet met lege handen. Hij werd na afloop namelijk gehuldigd als leider van het bergklassement en winnaar van de prijs voor de strijdlust.

“Wat een mooie dag! Alles viel vandaag op zijn plek”, zei Minnaard na de etappe. “Ik had nooit gedacht om deze prestatie neer te zetten. Ik had van deze bergtrui wel een doel gemaakt, maar dit durfde ik niet te dromen. De eerste bergsprint was felbetwist, maar ik kon ze vrij makkelijk naar me toe trekken. Op de volgende bergjes was de strijd iets minder fel en kon ik alle punten relatief makkelijk binnenhalen.”

Voor de renner van Wanty-Groupe Gobert kwam op het einde zelfs de ritzege even in het vizier. “Ik wist dat ik Alexis Gougeard, dé specialist in dit soort ontsnappingen, in het oog moest houden. Ik had de benen om hem bij te houden op de laatste klim en kon nog mijn steentje bijdragen. Op de top dacht ik even dat we het zouden redden, maar op het eind was het peloton er toch nog snel bij.”

Tussen de toppers in de podiumtent
Minnaard hield aan zijn inspanningen de bergtrui over en werd ook beloond voor zijn strijdlust. “Dit is de eerste keer dat ik in een WorldTour-wedstrijd op het podium sta. Dat was een schitterende ervaring. Het is wel even schrikken als je jezelf tussen de toppers in de podiumtent ziet! De komende dagen wil ik mijn verstand gebruiken. De zaterdagetappe wordt cruciaal voor het bergklassement. Daar wil ik me nog eens tonen. Nu ik de trui heb, ben ik niet van plan ze zomaar weer af te geven.”


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties