Giro 2018: Israel Cycling Academy laat Israëliërs debuteren in Jeruzalem

Geplaatst op woensdag 25 april 2018 om 18:35

foto: Sirotti

Israel Cycling Academy heeft bekendgemaakt welke renners volgende week aan de start staan van de Giro d’Italia, die begint in het thuisland van de ProContinentale ploeg. Guy Niv en Guy Sagiv haalden de selectie en worden de eerste Israëliërs die een Grand Tour rijden, meldde de ploeg vol trots.

Guillaume Boivin, Ben Hermans, Krists Neilands en Rubén Plaza waren al zeker van een selectieplek. De andere plekken worden, naast Guy Niv en Guy Sagiv, ingevuld door Zakkari Dempster en Kristian Sbaragli. De ploeg wil aanvallen en mikt op een dagsucces.

“We gaan met een geweldig en ongelooflijk gemotiveerd team naar Jeruzalem. We schrijven geschiedenis voor Israël en voor ons allemaal”, zegt Rubén Plaza, met zijn 38 jaar de meest ervaren renner in de ploeg. “Zonder twijfel wordt het een enorme uitdaging om een etappe te winnen, maar ik ben trots en kijk ernaar uit om met deze groep te koersen en de strijd aan te gaan.”

Geen Van Winden
Het was al eerder bekend dat Dennis van Winden niet zou worden geselecteerd voor de Giro. De ploeg besloot hem thuis te laten omdat hij nog niet voldoende was hersteld van een valpartij in de Brabantse Pijl.

Selectie Israel Cycling Academy voor de Giro d’Italia 2018 (4-27 mei)
flag-ca Guillaume Boivin
flag-au Zakkari Dempster
flag-be Ben Hermans
flag-lv Krists Neilands
flag-il Guy Niv
flag-es Ruben Plaza
flag-il Guy Sagiv
flag-it Kristian Sbaragli


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties