Van der Breggen na succesvol voorjaar: “Ik moet hier heel hard voor werken”

Geplaatst op woensdag 25 april 2018 om 15:08
Anna van der Breggen wint Luik-Bastenaken-Luik 2018

foto: ASO

Anna van der Breggen won zondag met Luik-Bastenaken-Luik haar vierde grote klassieker in een tijdsbestek van slechts anderhalve maand. De olympisch kampioene van Boels-Dolmans was eerder dit seizoen de sterkste in Strade Bianche, de Ronde van Vlaanderen en de Waalse Pijl. “Ik vind het mooi om dingen te doen die ik nog nooit heb gedaan”, zegt ze in het AD.

Zo schreef Van der Breggen dit jaar Strade Bianche en de Ronde van Vlaanderen voor het eerst op haar naam. De Zwolse boekte in de Italiaanse eendagswedstrijd haar eerste wegzege van het seizoen, na een indrukwekkende solo van bijna twintig kilometer. In de Ronde van Vlaanderen ontsnapte ze op de Kruisberg en knalde ze opnieuw een imponerende solo uit haar benen. “En zo was de eerste keer de Giro winnen ultiem, maar nu dat twee keer is gelukt, voel ik niet de motivatie voor een derde poging. Een wereldtitel won ik nog niet. Maar er blijf weinig over.”

Ze vraagt zich geregeld af wat nu nog haar grootste motivatie is. “Ik merk dat ik al minder dan voorheen specifieke doelen uitzoek. Ik probeer gewoon te genieten van het fietsen. Op die manier is dit leven het leukst. De meeste dingen lukken niet, soms lukt iets wel.” Getuige haar vele successen lijkt dat bij haar juist andersom te zijn. “Dat lijkt zo. Ik realiseer me dat ik de olympisch kampioen ben, maar dat wil niet zeggen dat ik onverslaanbaar ben. Ik moet hier heel hard voor werken.”

Van der Breggen niet naar Yorkshire
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving gaat Anna van der Breggen niet naar de Tour de Yorkshire. Dat meldde haar ploeg Boels-Dolmans vandaag. Haar ploeggenote Chantal Blaak verschijnt wel aan de start. De andere rensters worden volgende week bekendgemaakt.


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties