Zeeman: “Roglič gaat voor de eindzege in Romandië”

Door Koen Middendorp, dinsdag 24 april 2018 om 15:27

foto: Marcel Koch

Primož Roglič wist enkele weken geleden op overtuigende wijze de Ronde van het Baskenland te winnen. De Sloveen zal in de Ronde van Romandië – die vandaag van start gaat met een vier kilometer lange proloog rond Fribourg – opnieuw vol voor eindwinst gaan. Dit laat ploegleider Merijn Zeeman weten in een door de ploeg geüploade video.

Zeeman geeft hierin aan dat de ontwikkeling van Roglič strookt met het verwachtingspatroon. “We hebben in de winter een mooi programma voor hem gemaakt, met als doel om in elke WorldTour-koers waarin hij start mee te doen voor de prijzen. Die hoop hadden we althans in de winter. In het Baskenland is dat op een fantastische manier gelukt. Het betekent echter niet dat zijn honger nu is gestild.”

De ploeg wil op termijn nog hoger mikken met de 28-jarige allrounder. “We willen met Roglič in 2020 een klassement rijden in een grote ronde. Hij zal dit jaar dan ook niet voor het klassement gaan in de Tour de France, maar op jacht gaan naar etappezeges”, aldus Zeeman.

Naast Roglič maakt ook Steven Kruijswijk deze week zijn opwachting in Zwitserland. Ondanks het feit dat de Nederlander dit jaar de Giro d’Italia aan zich voorbij laat gaan, verwacht Zeeman wel degelijk wat van zijn protegé. “Steven was in hele goede doen in de Ronde van Catalonië. Hij zal een beperkt programma rijden, om zo fris mogelijk aan de start te staan van de Tour.”

“Hij heeft deze wedstrijden nodig om op een zo hoog mogelijk niveau te komen voor de Tour. Het is echter geen voorbereiding, hij gaat vol voor het eindklassement. Net als Primož, die in Romandië weer een gooi gaat doen naar de eindzege.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties