Giro 2018: LottoNL-Jumbo presenteert als eerste definitieve selectie

Door Nick Doup, dinsdag 24 april 2018 om 10:04

George Bennett in de Tour of the Alps - foto: Sirotti (archief)

LottoNL-Jumbo is de eerste ploeg die de definitieve selectie voor de Giro d’Italia openbaar maakt. De Nederlandse WorldTour-ploeg stuurt George Bennett als kopman naar Israël, waar de eerste drie dagen de Italiaanse grote ronde verreden worden. Danny van Poppel wordt uitgespeeld in de sprints. Robert Gesink gaat op jacht naar ritzeges.

“In de tijdritten rekenen we op Jos van Emden”, schrijft de ploeg. “Gijs Van Hoecke, Bert-Jan Lindeman, Enrico Battaglin en Koen Bouwman completeren de selectie die op elk terrein een rol van betekenis zou moeten kunnen spelen.”

De afgelopen jaren was Steven Kruijswijk de kopman van LottoNL-Jumbo in de Giro. Vorig jaar viel de Brabander twee ritten voor het einde uit, toen hij tiende stond in het klassement. In 2016 reed Kruijswijk lange tijd in de roze trui, maar kwam hij drie ritten voor het einde zwaar ten val in een sneeuwmuur. Hij moest toen genoegen nemen met de vierde plek in het klassement.

De laatste twee seizoenen wist de Nederlandse formatie een rit te winnen in La Corsa Rosa. Vorig seizoen zorgde Van Emden voor ritsucces door de afsluitende tijdrit naar Milaan te winnen. In 2016 wist Primoz Roglic de tijdrit door de Chianti-streek te winnen.

Selectie LottoNL-Jumbo voor de Giro d’Italia 2018 (4-27 mei)
flag-nz George Bennett
flag-it Enrico Battaglin
flag-nl Koen Bouwman
flag-nl Jos van Emden
flag-nl Robert Gesink
flag-nl Bert-Jan Lindeman
flag-nl Danny van Poppel
flag-be Gijs Van Hoecke

George Bennett gaat top-5 rijden in de Giro d'Italia

  • Oneens (59%, 1.916 stemmen)
  • Eens (41%, 1.328 stemmen)

Aantal stemmen: 3.244

Stem


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties