Marco Haller aangereden door auto en staat maandenlang buitenspel

Door Youri IJnsen, donderdag 19 april 2018 om 18:55

foto: Muscat Municipality/Paumer/Kåre Dehlie Thorstad

Marco Haller is woensdagmiddag aangereden door een auto. De 27-jarige Oostenrijker heeft daarbij meerdere breuken in zijn linkerbeen opgelopen en staat maandenlang buitenspel. Dat meldt zijn ploeg Katusha-Alpecin op haar digitale thuis. Haller had een belangrijke pion van Marcel Kittel moeten zijn in de komende Tour de France.

“Het was mijn tweede dag terug op de fiets, nadat ik hersteld was van mijn tweede virale infectie dit seizoen”, vertelt Haller vanuit het Landeskrankenhaus in Villach. “Ik was aan het trainen met Bernard Eisel. Ik zat in zijn wiel op een stukje bergafwaarts, toen er plots – door het negeren van een stopbord – een auto aan de rechterkant opdook. Bernie wist het voertuig net te ontwijken, maar ik raakte op volle snelheid de bestuurdersdeur. Mijn fiets is compleet vernield en mijn knie helaas ook.”

In het ziekenhuis werd een dubbele breuk in zijn knieschijf vastgesteld. Na verder onderzoek bleek hij ook zijn linker dijbeen gebroken te hebben. “Ik ben erg teleurgesteld”, zucht Haller. “Niet alleen door het missen van de Tour. Maar ook – alweer – door de houding en het gedrag van automobilisten. Auto’s en fietsers delen de weg, maar het lijkt erop dat het steeds moeilijker is. Er is een verandering van mentaliteit nodig.” Zodra de Oostenrijker het ziekenhuis mag verlaten, begint hij zijn revalidatie in München. Wanneer hij eventueel kan terugkeren in competitie, is nu nog niet bekend.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties