Sunweb-ploegleider Visbeek: “Prestatie Matthews in Waalse Pijl historisch”

Door Youri IJnsen, donderdag 19 april 2018 om 16:55

foto: Marcel Koch

Sunweb is onder de indruk van de prestatie van Micheal Matthews in de Waalse Pijl. Bling werd woensdagmiddag vijfde op de Muur van Huy. Ploegleider Aike Visbeek noemde dat resultaat bij Sporza historisch. “Hoe vaak gebeurt het dat de winnaar van de groene trui in de Tour de France het jaar nadien zo’n uitslag rijdt in de Waalse Pijl?”, vraagt hij zich af.

Volgens Visbeek is het niet helemaal de bedoeling om Matthews om te scholen naar een man voor de Ardennenklassiekers. “De fysieke mogelijkheden van Michael reiken heel ver. We willen hem in de klassiekers wel stappen laten zetten. We hebben bewuste keuzes in zijn voeding en training genomen, want we zien in hem een specialist voor de klassiekers. Dat kan ten koste gaan van zijn snelheid, maar hij haalt nog altijd goeie sprintwaardes. Alleen heeft hij dat dit seizoen door pech nog niet kunnen laten zien. De prestaties van Michael in de Ardennen vorig jaar smaakten naar meer en door zijn schouderbreuk na een val in de Omloop werden we ook gedwongen. Dit jaar lag het accent op de Ardennen.”

Teleurstelling in Amstel als motivatie
Ook tijdens de Amstel Gold Race was de Australiër bij de pinken, maar gooide pech roet in het eten. Tegenover WielerFlits gaf Visbeek toen aan dat Sunweb daardoor de zege wel eens gemist zou kunnen hebben. “Die lekke band in de Amstel Gold Race was een mokerslag voor zijn zelfvertrouwen. Daarom was hij extra gebrand op een goed resultaat in Hoei, om aan iedereen en aan zichzelf te laten zien dat hij er klaar voor was. Maar we hebben nog niet zwart op wit staan dat hij na 250 kilometer goed genoeg is om echt diep in de finale nog mee te zijn. In Luik-Bastenaken-Luik gaan we voor Sam Oomen, Tom Dumoulin en Michael. We zullen niet alles op hem zetten, maar hij is wel een van onze speerpunten.”


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties