Luis León Sánchez daalt naar ritzege in Tour of the Alps, Bouwman derde

Door Youri IJnsen, donderdag 19 april 2018 om 15:04

foto: Sirotti (archief)

De vierde etappe in de Tour of the Alps heeft een zege opgeleverd voor Luis León Sánchez. De 34-jarige Spanjaard van Astana was in het Oostenrijkse Lienz de slimste daler van een elitegroep. Hij kwam met een kleine voorsprong over de meet, voor het LottoNL-Jumbo-duo George Bennett en Koen Bouwman. Thibaut Pinot behoudt de leiding over het algemeen klassement.

Oorlog voor de vroege vlucht
Het tempo lag bijzonder hoog in de beginfase van deze ruim 134 kilometers tellende etappe. Pas na een dik uur kregen negen renners een significant gat. Met Mikel Bizkarra (Euskadi-Murias), David De la Cruz (Sky), Hubert Dupont (AG2R La Mondiale), Kristijan Đurasek (UAE Emirates), Felix Großschartner (BORA-hansgrohe), Ben Hermans (Israel Cycling Academy), Louis Meintjes (Dimension Data), Mark Padun (Bahrain Merida) en Davide Villella (Astana) telde de kopgroep enkele klinkende namen en bovenal goede klimmers. Het door Groupama-FDJ gemende peloton gaf de negen leiders echter nooit meer dan twee minuten voorsprong.

Sterk optreden LottoNL-Jumbo
Toen de kopgroep op twintig kilometer van de meet in haar kraag werd gevat, besloot Koen Bouwman het offensief te kiezen. Onze 24-jarige landgenoot kreeg niet veel ruimte en werd al snel vergezeld door mannen als Chris Froome en Fabio Aru, toch niet de minste namen. Een groep van zo’n vijftien renners rondde vervolgens de top van de laatste klim, waarna het nog tien kilometer tot de meet was. Froome en Domenico Pozzovivo probeerden Pinot onder druk te zetten, maar de Fransman capituleerde niet. Astana had een numeriek overtal en buitte dat uiteindelijk uit. Nadat eerder Pello Bilbao en Miguel Ángel López het geprobeerd hadden, koos Sánchez wel het goede moment. Bennett probeerde nog over te steken, maar kreeg het gaatje niet dicht. De Nieuw-Zeelander werd wel tweede. Bouwman won vervolgens het sprintje van de elitegroep.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties