Van Avermaet, Bakelants, Schwarzmann, neergeschoten Fransman

Door Martin van den Bosch, donderdag 19 april 2018 om 20:00

foto: Marcel Koch

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder meer een Tour-verkenning, Jan Bakelants, Michael Schwarzmann en een neergeschoten wielrenner!

Van Avermaet gidst Tour-kopmannen over kasseien

Greg Van Avermaet heeft dan wel een periode van rust ingebouwd na de Amstel Gold Race, toch moest hij woensdag alweer serieus aan de bak. Samen met BMC-kopstukken Richie Porte en Tejay van Garderen verkende hij de kasseienrit in de komende Tour de France. “Ik heb Richie en Tejay getoond op welke kasseistrook ze waar moeten rijden, hoeveel druk ze in hun banden moeten pompen en hoe ze bepaalde bochten moeten aansnijden. Maar het belangrijkste om goed over de kasseien te rijden, blijven de goede benen. Maar dat komt in orde”, verzekert hij Het Nieuwsblad.


Bronchitis breekt Bakelants op voor Luik-Bastenaken-Luik

Jan Bakelants moet forfait geven voor La Doyenne. De renner van AG2R La Mondiale kampt met bronchitis, laat hij weten op Twitter. “Jan klaagt sinds enkele dagen over bronchitis”, verduidelijkte persverantwoordelijke Fred Machabert van AG2R La Mondiale tegenover Belga. “Tijdens de Waalse Pijl werd nog eens bevestigd dat hij zich niet goed voelt. Daarom is het beter om nu rust te nemen om de rest van zijn koersen niet in gevaar te brengen. Al heeft deze bronchitis geen gevolgen voor de rest van zijn programma. Hij koerst hierna gewoon in Eschborn-Frankfurt (1 mei) en de Ronde van Californië (13 tot 19 mei).”


Schwarzmann valt met meerdere breuken uit Tour of the Alps

Tijdens de afdaling van de laatste beklimming in de Tour of the Alps, is Michael Schwarzmann hard ten val gekomen en naar het ziekenhuis gebracht. BORA-hansgrohe meldt dat hij verschillende breuken en een thoracale trauma in zijn wervelkolom heeft opgelopen. De 27-jarige Duitser is volledig bij bewustzijn, maar moet nog wel een aantal dagen in het ziekenhuis van Lienz blijven.


Franse belofte neergeschoten tijdens trainingsrit

De wielerwereld is opnieuw opgeschrikt door een gewelddadig incident. De Franse belofte Clément Delcros werd dinsdag tijdens een training in zijn schouder geschoten door een passerende automobilist. “Ik dacht dat iemand een steentje naar mij gooide”, vertelt hij aan DirectVelo. “Maar plots bloedde ik hevig aan mijn schouder. Gelukkig was ik in de buurt van het ziekenhuis van Rangueil en daar zagen de artsen dat er een kogel van een klein kaliber in mijn schouder zat. Ik snap er echt niets van. Ik heb met niemand problemen. Waarom schiet dan iemand zonder reden op mij? Er zijn echt idioten op deze wereld.”

De artsen in het ziekenhuis besloten om de kogel te laten zitten. Het zou meer schade uitrichten door hem eruit te halen, dan wanneer het lood blijft zitten. Naar verwachting kan Delcros komende week alweer de training hervatten.


Shimano sale: Kortingen tot 60%

Nieuwe wieleroutfit nodig? Topdeals voor de nieuwe zomercollectie

Stijlvolle casual wielerkleding van La Machine

Reacties Toon reacties Verberg reacties