Lars Boom: “Wil in de Tour weer de oude zijn”

Geplaatst op donderdag 19 april 2018 om 12:18

Lars Boom maakte gisteren voor het eerst in zijn loopbaan zijn opwachting in de Waalse Pijl. Voor de renner van LottoNL-Jumbo vormde de Ardennenklassieker een belangrijke halte in zijn revalidatieproces, wat uiteindelijk moet leiden tot een plek in de Tourselectie.

“Stap voor stap gaat het steeds beter. Volgende week ga ik naar Romandië om daar weer echt koersritme op te doen”, vertelt hij aan de NOS. “De intensiteit is nog niet zoals het moet zijn. Ik heb gewoon echt koersritme nodig om weer daarin te komen en makkelijk die intensiteit op te bouwen. Daar heb je koersen voor nodig. Het herstel duurde langer dan dat we gehoopt hadden. Daar heb ik nu de tijd voor gehad. Dat is wel fijn.”

Hij richt zich op een selectie voor de Tour de France. “Als je maar genoeg koersen in de benen krijgt, kun je steeds stappen zetten. Na Romandië ga ik in Noorwegen koersen. Dan moet ik toch wel in vorm komen richting de Tour, zodat ze mij kunnen selecteren”, geeft hij aan. “Ik ga er hard voor werken om dan weer de oude te zijn.”

 


Kortingen tot 35% op Sportful fietskleding

Buitenkans: 40% korting op een Lazer fietshelm

50 euro korting op de Assos T.Equipe S7 fietsbroek

Reacties Toon reacties Verberg reacties